Pages

16 May 2011

AVAST (antivirusni program)

AVAST Software je osnovan 1991. godine i jedan je od lidera na polju zaštite od virusa o čemu svedoče brojne nagrade i veliki broj zadovoljnih korisnika.


Najpoznatiji proizvod iz njihove ponude je svakako avast! Antivirus.




Ovaj proizvod je baziran na tehnologiji skeniranja koju AVAST Software razvija konstantno od 1998. godine. Glavne karakteristike su mu brz i inkrementalni update kao i multilayer zaštita u realnom vremenu koja korisniku pruža vrhunsku zaštitu od svih vrsta virusa. Avast! Antivirus odlikuje još velika pouzdanost, brzina rada, transparentnost, stoprocentna detekcija aktuelnih virusa, veoma dobra detekcija trojanaca, minimalan broj lažnih uzbuna, rezidentna zaštita fajl sistema , rezidentna email zaštita, intuitivan korisnički interfejs itd.


Ovaj proizvod razvija se za veliki broj platformi: Windows, Windows x64 edition, Windows 3.x, DOS, Linux/Unix, Palm OS, Pocket PC/Smartphone itd.


Ono što je posebno interesantno za kućne korisnike je da je home verzija ovog paketa potpuno besplatna za kućnu, nekomercijalnu upotrebu (uz email registraciju, ukupno 14 meseci besplatnog obnavljanja definicija virusa).
Professional verzija namenjena je poslovnim i naprednijim korisnicima i takođe se može besplatno preuzeti sa sajta proizvođača i testirati u roku od 60 dana.
Vrlo je bitno pomenuti i to da su obe verzije potpuno prevedene na naš jezik što uz veoma dobar korisnički interfejs znatno olakšava upotrebu ovog programa, naročito početnicima.


Avast antivirusni proram možete preuzeti ovde