Pages

21 June 2011

Windows 8 na jesen 2012

Prilikom nedavnog događaja koji je održan u Silicijumskoj dolini, Daniel Levin, korporativni potpredsednik za strateški i razvojni poslovni razvoj pri kompaniji Microsoft je napomenuo da bi željno očekivani Windows 8 operativni sistem mogao da na tržište stigne tokom jeseni naredne godine.


On nije eksplicitno rekao da će se Windows 8 pojaviti baš na jesen naredne godine, ali je uvijeno kroz davanje rokova za pojavljivanje beta verzija nagovestio da bi to mogao da bude datum kada će se pojaviti konačna verzija Windows-a 8.


Microsoft je prethodno najavilo da će detaljne informacije o Windows-u 8 izneti na BUILD razvojnoj konferenciji u septembru.







Različite informacije postoje o tome kada bi Microsoft mogao da objavi njihov sledeći operativni sistem.


Ako bi se ovo informacije preskočile i korisnicima postavilo pitanje kada bi želeli Windows 8 sigurno je da bi većina odgovorila – odmah. Sigurno je da nestrpljivi korisnici jedva čekaju da vide novi operativni sistem ali isto tako postoji i veliki broj drugih Windows korisnika koji bi želeli da sačekaju još malo, a razlozi za to su brojni.


Programeri bi želeli da se beta verzija oduži da bi mogli da se upoznaju sa novim korisničkim interfejsom i obezbede preko potrebnu kompatibilnost.


Želje raznih korisnika se razlikuju ali će odluku doneti samo Microsoft.