Pages

27 June 2011

Procureo novi Windows 8 Build

Uprkos tome što je zvanični datum izdavanja Windows 8 operativnog sistema i dalje više od godinu dana daleko, novi build operativnog sistema oznake 7989 je procureo i prikazao brojne nove interesantne karakteristike


Oni entuzijasti koji su pronašli ovu verziju na sajtovima za razmenu fajlova su između ostalog uočili da novi kod poseduje novu virtuelnu tastaturu, licenciranje prema karakteristikama kao i podršku za SMS i geografske lokacije.









Nove karakteristike takođe podržavaju Microsoft-ov plan za implementiranje Windows-a 8 u buduće tablet uređaje umesto Windows Phone-a. Nema nikakve sumnje da će neki novi build uskoro zameniti ovaj među entuzijastima.







Analitičari koji su se bavili nedavnim otkrićem kompanije Microsoft vezano za novu generaciju Windows operativnog sistema podeljeni su po pitanju rizika koji nosi fokusiranje update-a na tehnologiju osetljivu na dodir kao i potrebe korisničkog tržišta.


Wes Miller, analitičar Directions on Microsoft, koja je bila deo prodajnog Windows tima od 2000 – 2004. godine, navodi da je to veliki rizik.


Miller takođe navodi da Microsoft mora da Microsoft mora da izbegne otuđivanje poslovnih korisnika koji kreiraju prihod kompanije Microsoft, te da je njihov najveći problem kako da zadrže postojeću bazu korisika uz obuhvatanje tehnologije osetljive na dodir.