Pages

08 April 2011

Windows 8 (istina ili izazov)




Pre nekoliko dana je procurela rana verzija novog Microsoft-ovog Windows 8 operativnog sistema.


Nije trebalo da prođe puno vremena pa da se počnu razvijati diskusije koje govore o tome kako bi najnoviji Windows trebalo izgledati.


Ono što svi primećuju da će novi operativni sistem imati i novi ekran za dobrodošlicu.







Kompanija će najverovatnije odlučiti da odbaci toolbar u explorer prozoru i da ga zameni ribbon korisničkim interfejsom koji se trenutno nalazi u Microsoft Office programima uključujući one kao što su Word, Excel odnosno PowerPoint.





Za sada nije poznato da li su ove promene permanentne ili će se možda vratiti stari izgled a ovo je samo proba.


Jedan dan nakon otkrivanja planova kompanije Microsoft o uvođenju Ribbon interfejsa u Windows Explorer i novog pozdravnog ekrana, blogeri koji su zaduženi za blog kompanije Microsoft, Paul Thurrot i Rafael Rivera, objavili su da Microsoft planira da isporuči sopstveni PDF čitač uz Windows 8 ali i redizajniranu verziju Internet Explorer pretraživača. Windows 8 je trenutno u pred-beta izdanju i trebalo bi da bude predstavljen u naredne dve godine. Za sada nije jasno da li su informacije koje su se pojavile tačne ali sigurno je da one daju zanimljiv uvid u mogući način razvoja novog operativnog sistema i karakteristike buduće Windows platforme.






Zamislite samo ovakav Welcome screen







Evo sad Vam kažem da takav SIGURNO neću imati